V.E. Lashkaryov Institute of Semiconductor Physics NAS of Ukraine
National Academy of Sciences of Ukraine

Search

Український семінар з фундаментальної фізики

23 березня 2023 о 17:00

Поєднання квантової гравітації та фізики елементарних частинок: чому і як?

Доповідач: професор Астрід Айхгорн з Університету Південної Данії (м. Оденсе, Данія)

Анотація: Нові теорії квантової гравітації необхідно перевіряти, зіставляючи їх із даними спостережень. Я стверджую, що це можна зробити, досліджуючи взаємодію квантової гравітації з матерією як у Стандартній моделі, так і за її межами. У той самий час взаємодія з квантовою гравітацією може дати пояснення деяких загадок фізики елементарних частинок. Наприклад, вільні параметри Стандартної моделі можуть стати обчислюваними з перших принципів квантової теорії гравітації та матерії. Як другий приклад, величезну кількість феноменологічних моделей темної матерії можна звести до невеликої низки можливостей, що дають нам уявлення про природу темної матерії. Щоб проілюструвати ці ідеї, я представлю теорію асимптотично безпечної квантової гравітації з матерією та розгляну докази того, що вона може мати пояснювальну силу у Стандартній моделі та за її межами.

Семінар буде проходити онлайн за наступним Zoom-посиланням:

https://knu-ua.zoom.us/j/84583966061?pwd=OW1RUmZicS9yaE02MEN2ZnN5UllBdz09
Ідентифікатор: 845 8396 6061

Код доступу: usfp2023

Запрошуємо всіх бажаючих приєднатися до семінару та сесії запитань і відповідей!

 

"Український семінар з фундаментальної фізики" покликаний сприянню науковій взаємодії міжнародної наукової спільноти з українськими вченими у воєнний та післявоєннийчас. Цикл семінарів буде присвячена найновішим досягненням сучасної фундаментальної фізики, від фізики елементарних частинок до гравітації та космології.

Семінари організовані за підтримки Національного Фонду Досліджень України. Інформацію про цикл семінарів  може бути знайдена на веб-сторінці: https://nrfu.org.ua/information-resources/ukrayinskyj-seminar-z-fundamentalnoyi-fizyky/