V.E. Lashkaryov Institute of Semiconductor Physics NAS of Ukraine
National Academy of Sciences of Ukraine

Search

Запрошуємо підписати відкритого листа науковців України та діаспори
 
«Минає рік від початку повномасштабного вторгнення Російської Федерації в Україну. Війна набуває довготривалого і наджорстокого терористичного характеру. Час переглянути роль російської науки у війні та посилити супротив кремлівському режиму на науковому фронті»

«...наукові санкції є такими ж доречними і необхідними, як і економічні, накладені коаліцією країн, відданих справі миру. Наукові санкції повинні бути запроваджені демократичними силами вільного світу для стримування зростаючої агресії РФ.

Ми твердо переконані, що так само, як олімпійським спортсменам заборонено виступати під російським прапором, науковцям дослідницьких центрів Російської Федерації недопустимо брати участь у форумах, які забезпечують світовий обмін ідеями та інформацією.

<...>

Політичні процеси в суспільстві, як правило, дуже інертні. На рішучі кроки урядів країн часто доводиться дуже довго чекати. Тому надзвичайно ефективною є ініціатива знизу. Уже зараз у руках свідомих і відповідальних науковців (у Ваших руках!) є можливість долучитися до боротьби проти ворога і вплинути на якнайшвидше завершення кривавої війни та покарання агресора», – йдеться у листі.

ВІДКРИТИЙ ЛИСТ НАУКОВЦІВ УКРАЇНИ ТА ДІАСПОРИ

AN OPEN LETTER FROM SCIENTISTS OF UKRAINE AND DIASPORA

 

ПІДПИСАТИ

Перелік підписантів

 

За матеріалами Національної академії наук України