Інститут фізики напівпровідників ім. В.Є. Лашкарьова НАН України
Національна академія наук України

Пошук

Презентація програми Європейського Союзу «Цифрова Європа» для посилення стійкості під час війни

Digital Europa

6 жовтня 2023 року о 13:30 відбудеться презентація Програми Європейського Союзу «Цифрова Європа». Проєкт має на меті стимулювати цифрову трансформацію всіх сфер економіки та суспільного життя країни. 

Під час події спікери детальніше розкажуть про програму, як українські організації можуть взяти у ній участь, а також про вже наявні успішні кейси.

Учасники також дізнаються про можливість стати членами мережі Європейських цифрових інноваційних хабів — центрів, що відіграють ключову роль у впровадженні Програми та є точками доступу до найновіших цифрових можливостей. 

На заході буде представлений Національний контактний пункт Програми ЄС «Цифрова Європа» на базі Офісу з розвитку підприємництва та експорту. Він здійснюватиме інформаційно-методичний супровід потенційних заявників Програми, а також співпрацюватиме з мережею контактних пунктів у країнах ЄС.

Учасники презентації:

  • Михайло Федоров, Віцепрем’єр-міністр України з інновацій, розвитку освіти, науки та технологій — Міністр цифрової трансформації України (онлайн); 
  • Валерія Іонан, заступник Міністра цифрової трансформації України з питань європейської інтеграції; 
  • Хелена Родрігес, проєктна менеджерка програми Цифрова Європа, Європейська комісія DG CONNECT; 
  • Андрій Ремізов, директор ДУ «Офіс з розвитку підприємництва та експорту» 
  • Олександр Козлов, представник консорціуму POTENTIAL (онлайн); 
  • Владислав Кавелін, старший радник проєкту GIZ «Цифровізація МСП у країнах східного партнерства»; 
  • Томаш Питко, Координатор програми, відділ трансформації промисловості, Міністерство економічного розвитку і технологій Польщі; 
  • Анна Паяк, представниця правління Промислової платформи майбутнього (Platforma Przemysłu Przyszłości).

Про програму «Цифрова Європа»

Загальний фонд Програми Європейського Союзу «Цифрова Європа» становить 7,5 мільярда євро до 2027 року. 6 з них виділені на фінансування напрямів Програми, що доступні для України: високопродуктивний комп’ютинг, штучний інтелект, цифрові навички й використання технологій в економіці та суспільстві. Цифрова Європа створить можливості для розробки нових технологій та продуктів, відкриє доступ до нових знань, ресурсів й контактів. А також дасть змогу спільно з міжнародними партнерами розвивати проєкти у сфері цифрових технологій, штучного інтелекту, хмарних послуг. Тож участь українських учасників у Програмі наближатиме нашу державу до Єдиного цифрового ринку ЄС.

Дізнатися більше про програму і те, як податися на фінансування, можна за посиланням

Як долучитись до презентації?

Участь гостей у події можлива за умови попередньої реєстрації за посиланням. Запрошуємо журналістів взяти участь у події. Для цього необхідно акредитуватися до 4 жовтня 2023 року за посиланнями

Про місце проведення заходу буде повідомлено підтвердженим учасникам.

Також до заходу можна буде долучитися онлайн. 

Більше інформації на порталі Дія.